Cooperativistes valencians viatgen a l'Índia per inaugurar una aldea cooperativa

En col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer s’inauguren 24 vivendes a "l’aldea cooperativa d'Anantapur"
Una delegació de 25 cooperativistes valencians de diferents sectors ha viatjat a l'Índia amb l'objectiu de conèixer la tasca que desenvolupa la Fundació Vicente Ferrer a diverses localitats del districte d'Anantapur. S'han programat, al llarg de la setmana que durarà el viatge, diverses activitats i visites a llocs on la Fundació ha desplegat la seua acció humanitària i d'impuls local: escoles, colònies d'habitatges, centre d'artesania per a dones amb discapacitat, horts amb energia solar i reg per degoteig, l'emblemàtic hospital de Bathalapalli, entre d'altres.
El principal acte previst en el programa, i que ha motivat aquest viatge, és la inauguració de 24 vivendes a la colònia Mydugolam Village, coneguda a la Comunitat Valenciana com "l’aldea cooperativa d'Anantapur", resultat d'un projecte col·lectiu de solidaritat del cooperativisme valencià impulsat per la Confederació de Cooperatives.
Aquest projecte es va gestar després d'un primer viatge a l'Índia realitzat per un reduït grup de cooperativistes que van formar part d'una delegació empresarial que va visitar Anantapur a 2016. La col·laboració va cristal·litzar en la signatura de 22 convenis entre entitats cooperatives valencianes i la Fundació Vicente Ferrer, que va ser l'inici d'un estret vincle entre el cooperativisme valencià i l'ONGD.
Els cooperativistes que integren la delegació, guiada per Sergio Blau, responsable de la Fundació Vicente Ferrer a la Comunitat Valenciana, són: Emili Villaescusa (Confederació de Cooperatives de la CV), Rebeca Requena i Neus Zárate (Sercoval), Ramón Rodríguez (Grup Sorolla ), Luiso Cervellera (Unió de Cooperatives d'Ensenyament), Alejandro Molina (Cooperativa Comarcal La Vall d'Albaida), Manuel Soriano (Coarval-Ruralfruit), José Luis Beltrán i Javier Calabuig (Coinfer), Isabel Montero i Mar Mestre (Caixa Popular), Berta Milà i Maria Moreno (Serlicoop), Vicent Pla i Maria Luisa Belda (la Moixentina), José María Primo (Caixa Rural l'Alcúdia), Pepe López (Canso), més tres sòcies de la cooperativa Horta Santa Anna de Sevilla.
Acompanyen a aquest grup Zulima Pérez, la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, i Emili Altur i Juan José Morte, diputat responsable i tècnic de Cooperació Internacional de la Diputació de València, respectivament.

Contáctanos

Ctra. CV-3105 s/n
(Ctra. Ademuz, Km. 11)
Polígono Industrial  L'Andana
46980- Paterna, VALÈNCIA, ESPAÑA

Tel. 96 132 02 44
Email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.